Home   Nieuws     Maak kennis met BOSActueel

21 november 2022

Maak kennis met BOSActueel

Maak kennis met BOSActueel
resource-not-found
Maak kennis met BOSActueel, actuele onderwerpen voor jou en je leerlingen in kaart gebracht.


Wat is het?

BOSActueel combineert actuele nieuwsitems met spiksplinternieuwe Bosatlas-kaarten. Thematisch sluit het altijd aan op een van de Topics in De Grote Bosatlas 56e editie, infographics over grote onderwerpen van deze tijd. Met elke BOSActueel verrijken we de Topic in De Digitale Bosatlas met extra nieuwe kaarten en grafieken.


Wat kun je ermee?

BOSActueel zet je gemakkelijk naar je eigen hand: een korte lesopener, leuk tussendoortje, extra verdieping of als basis voor een werkstuk – jij bepaalt, niets moet alles kan.


Werk je met De Grote Bosatlas FLEX?

Dan zijn alle kaarten in BOSActueel met een klik in De Digitale Bosatlas bereikbaar. Ga meteen met het nieuwe kaartmateriaal aan de slag: bekijk, bewerk en beleef de kaarten met talloze interactieve mogelijkheden – en sla je nieuwste favorieten meteen op in je eigen Bosatlas.


resource-not-found
Nu beschikbaar

De eerste BOSActueel is nu beschikbaar en sluit aan op de Topic – ‘Het energienet van de toekomst’.

Waarom gaat koning Willem-Alexander misschien naar het WK voetbal in Qatar?

En dit terwijl de Tweede Kamer het daar niet mee eens is? Met de nieuwe Bosatlas-kaarten in deze BOSActueel verkennen je leerlingen de optie van lng-import uit de 8 grootste exporterende landen, de voor- en nadelen, en eventuele alternatieve opties.


Meer informatie »


Van het Russische gas af, maar wel een torenhoge energierekening…?!

De gasprijzen schieten op en neer. Wat heeft het aardgas uit Rusland daarmee te maken? Aan de hand van nieuwe Bosatlas-kaarten in deze BOSActueel gaan de leerlingen actief aan de slag met dit onderwerp.


Meer informatie »

Ontdek de volledige set spiksplinternieuwe kaarten over het energienet van de toekomst in De Digitale Bosatlas.

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.