Home┬á ÔÇ║ ┬áNieuws ┬á ÔÇ║ ┬á Toegang tot gratis Oekra├»ens materiaal voor lerende vluchtelingen

4 april 2022

Toegang tot gratis Oekraïens materiaal voor lerende vluchtelingen

resource-not-found

4 april 2022

Toegang tot gratis Oekraïens materiaal voor lerende vluchtelingen

Een groeiend aantal jonge vluchtelingen uit Oekraïne arriveert nu in Nederland, en sommigen zijn mogelijk al toegewezen aan jouw school.  We weten dat het van cruciaal belang is om dergelijke studenten te helpen hun opleiding voort te zetten, en dat het vooral nuttig kan zijn als ze toegang hebben tot leermateriaal in een taal en leerplan dat ze kennen. 

Daarom hebben we een site gelanceerd waar u, zij en hun gezinnen digitale exemplaren kunnen downloaden van meer dan 160 gratis Oekraïense boeken voor basis- en secundair onderwijs die zijn goedgekeurd door het Oekraïense ministerie van Onderwijs. 

Al deze boeken zijn gemaakt door de Oekraïense educatieve uitgeverij Ranok, die ervoor heeft gekozen om zijn catalogus beschikbaar te stellen om ervoor te zorgen dat vluchtelingenstudenten hun studie kunnen voortzetten terwijl ze in andere Europese landen zijn. 

Noordhoff is slechts een van een groeiende groep educatieve uitgeverijen die de krachten heeft gebundeld om deze materialen te helpen delen, in een project dat wordt geco├Ârdineerd door de European Education Publishers Association.┬á

Taco Morelisse, chief executive officer van Noordhoff's oudergroep Infinitas Learning, zei: "Oekra├»ense leermaterialen zijn - voorlopig - het meest effectief in het helpen van Oekra├»ense kinderen met scholing. We hopen dat deze veel scholen en docenten in Nederland zullen bereiken die nieuwe leerlingen uit Oekra├»ne in hun lessen verwelkomenÔÇŁ.┬á


Noordhoff steunt Oekraïne ook door fondsen te werven om solidariteit te tonen met een team van onderwijssoftware-ingenieurs in Kharkiv die in dienst zijn bij een van onze Nederlandse partnerbedrijven, Studytube. 

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.